RSS Feed

Raspunsuri simple

0

sâmbătă, 3 mai 2014

 Ce este viata?



Viata reprezinta prin definitie spatiul temporal in care o entitate isi traieste viata biologica.

Ce este viata in zilele noastre? Un mare cacat, care s-a transformat intr-o insiruire de trairi si stari de spirit false. Nimic nou, POATE asa a fost intotdeauna , insa.. omul a ajuns sa nu mai fie nici macar un sfert din ceea ce era candva. Inainte omul avea valori ,vorbind de omul liber, necorupt; iubea cu adevarat si chiar se dedica vietii, vietiii de familie, ascultand la intelepciunea batranilor. Poate de aici si vorba, cine nu are un batran sa il cumpere.. Si peste toate, se asigurau ca lasau mostenire si intelepciunea adunata dealungul generatiilor. Dar s-au pierdut pe drum.. Foarte multe din ele.

 Eu cred in KARMA . Karma in cuvinte putine reprezinta viata, ca fiind un perpetuum constant, scopul ei fiind repararea greselilor comise in vietile anterioare, fara a stii defapt care-s acele greseli.. De aici si fobiile, de exemplu. O reprezentare mai ampla a karmei, defapt, este fizica pura: arunci o piatra in vid;ea se va intoarce cu aceeasi viteza cu care ai aruncat acea piatra. [masa x viteza].
Poti deduce asta din orice religie, fiind pilonu ce sprijina orice religie.


Cum vedeau stramosii? Pai ei nu stiau ce inseamna URA, stiau doar iubire.. Cei adevarat este ca nu toti, dar o mare parte dintre ei nu vroiau decat armonie.. si chiar o aveau. Locuiau in sate mici, autonome, fara prea multa interventii din afara, doar in scopuri de schimburi, sau troc.


Era un loc frumos, fara noxe, zgomot, orase, si mai presus de toate .. bani. Nu exista decat nevoia de a asigura hrana, poate si haine. Nu ca acum, toata lumea aspira spre multi bani, masini, basini.